Contact opnemen

Wil je graag weten wat wij speciaal voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door middel van onderstaand contactformulier.

Een simpele review van een onafhankelijk arts over ons product en de werking ervan.

 

Mocht je zelf nog vragen hebben, kun je uiteraard contact met ons opnemen per mail of telefoon.

Tight junctions en Leaky gut

Tight junctions (nauwsluitende verbindingen) zijn als een keiharde verdedigingslinie van een voetbalteam en beschermen het andere team tegen het scoren van punten. In het immuunsysteem houden ze stoffen die niet in de bloedbaan horen buiten en laten ze voedingsstoffen toe om in de bloedbaan terecht te komen. Tight junctions staan centraal in iemands gezondheid.


Er is een groeiende groep wetenschappers die aantonen dat de tight-junctions-barrière in de darm kan worden afgebroken door blootstelling aan gluten en glyfosaat (de belangrijkste chemische stof in commercieel herbicide o.a. Roundup), waardoor het darmkanaal lek raakt. Afbraak van Tight junctions  in de bloed-hersenbarrière of andere lichaamsmembranen leidt tot dezelfde lekkende toestand.

Lees meer »

Darm Detox Vitamundo

 

De darmdetox: mijn persoonlijke ervaring (april 2024)

Als onderdeel van mijn gezondheidsreis wil ik graag mijn eigen ervaring met de 3-daagse detox delen. Om te beginnen met de voorbereiding, heb ik twee dagen van tevoren mijn inname van koolhydraten afgebouwd. Een kleine kanttekening: tijdens een lunch etentje was de verleiding te groot en heb ik toch een dessert genomen, samen met een kopje koffie. In retrospect had ik dit beter kunnen laten.

Op de volgende dag heb ik me beperkt tot rauwe groenten, noten, een lichte soep, een ei en wat gerookte zalm met rucola.

Dan breekt dag 1 van de shakes aan.

Eerlijk gezegd vind ik ze niet echt lekker, maar ze zijn wel te doen als je ze gewoon snel wegdrinkt.

Gelukkig heb ik geen hongergevoel gehad, maar mijn gedachten waren voortdurend gericht op eten. Het feit dat ik in de keuken moest zijn voor mijn kinderen, maakte het niet makkelijker. Ik moet toegeven dat ik meerdere malen met mezelf in dialoog ben gegaan over het opgeven. 

Ik heb wel lekkere thee kunnen maken van gember, kurkuma, kaneel en kardemom, want ik had het koud. Deze dag ging redelijk goed voorbij.

 

Dag 2

Starten met een lichte work-out van Heather Robertson 

Er stond weinig op in mijn agenda, dus had ik alle tijd om van het zonnetje te genieten en wat te lezen. 

Dit zorgde er wel voor dat ik constant aan eten dacht, wat een uitdaging was. Toen ik de heerlijke geur van de spaghetti saus rook, kon ik niet weerstaan en heb ik stiekem een hapje genomen, oh wat smaakte dat goed.

Vervolgens moest ik mezelf weer bij elkaar rapen en genoegen nemen met een kopje thee. 

 

In de zon voel ik me wazig en heb ik last van een 'wattenhoofd'. Mijn stemming is somber, mijn kaken zijn gespannen en ik verlang naar iets om op te kauwen. Ik besluit op tijd naar bed te gaan.

 

Dag 3

Deze begint met een intensieve workout gevolgd door een shake, waar ik naar uitkijk.

Het is de laatste dag van de detox en ik kan niet wachten om weer normaal te kunnen eten. In voorbereiding hierop maak ik een Thaise soep met veel kruiden, die ik mezelf na de laatste shake gun. Ook bereid ik een vers sapje van gember, kurkuma, bleekselderij en sinaasappels met mijn slow juicer.

Vandaag besluit ik de bovenverdieping grondig te poetsen, wat me een goed gevoel geeft.

Mijn energieniveau is aanzienlijk beter vandaag, maar ik heb wel last van gerommel in mijn buik. Na het drinken van mijn soepje in de avond krijg ik buikpijn en masseer ik mijn buik diep, wat leidt tot meerdere toiletbezoeken met plezierige resultaten. De bio-film is niet zoals een binnenband maar wel duidelijk de slijmerige variant. 

 

Dag 4

Ik begin mijn dag met yoga en een ontbijt bestaande uit een smoothie die ik de dag ervoor al had voorbereid met chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, geroosterde zonnebloempitten en kokosrasp. Het smaakt heerlijk!!!!

Mijn buik is nu volledig op dreef en alles komt goed los.

Ik voel me trots en gereinigd.

 

Vanuit hier pak ik mijn gezonde voeding weer op. 

Geen koolhydraten met eiwitten samen eten, dat maakt het verteren makkelijker en zorgt voor een minder opgeblazen buik, meer groenten en fruit.

Hallo lente :-)