Citroen voor jou?

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 18:31

Wat kan citroen voor je betekenen?

Het drinken van citroenwater is gezond!!

Citroen is een veel voorkomende, goedkope, makkelijk beschikbare en veel gebruikte citrusvrucht. De karakteristieke smaak en verfrissende geur maken het een populaire vrucht voor drankjes. Hij wordt gebruikt in limonade, frisdranken, cocktails en thee. Er hangen veel voordelen aan het gebruik er van. In India wordt citroen gebruikt als medicijn bij diverse gezondheidsproblemen. Citroen is een populaire citrusvrucht die gebruikt kan worden op verschillende manieren. Hij kan worden gebruikt met andere heilzame ingrediënten zoals honing, zout, enz en deze versterken de voordelen ervan.

Inhoudelijke eigenschappen van citroenwater:

Citroen is een rijke bron van vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een gezonde en goede werking van het lichaam. Hij is calorie-arm (29 cal / 100gr), arm aan cholesterol en arm aan verzadigd vet. Zoals de meeste citrusvruchten is het een rijke bron van vitamine C, wat een krachtige antioxidant is. Hij bevat ook vitamine A, vitamine B6 en vitamine B1 (thiamine) in kleinere hoeveelheden. Mineralen in citroen zijn o.a. koper, calcium en kalium. Koper bezit antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Calcium is goed voor de botten en tanden, terwijl kalium helpt de zuur- en vochtbalans evenwicht te houden.

Warm citroenwater heeft een aantal gezondheidsbevorderende eigenschappen:

1. Spijsvertering:

Een goede spijsvertering speelt een belangrijke rol in de algehele gezondheid. Slechte spijsvertering kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen en complicaties. Vandaar dat warm citroenwater een eenvoudige, snelle en effectieve remedie is voor spijsverteringsproblemen. Begin je dag met het drinken van warm citroenwater op een lege maag elke dag. Het is het beste en gezondste ochtenddrankje. Dagelijkse consumptie van citroenwater behandelt verteringsproblemen als een opgeblazen gevoel, oprispingen, brandend maagzuur, enz. Het helpt tegen constipatie door te helpen bij de verwijdering van afvalstoffen. Veel spijsverteringsstoornissen vinden plaats vanwege een slechte zuurgraad en citroenwater helpt bij het herstel hiervan.

2. Versterkt immuunsysteem:

Ons immuunsysteem beschermt ons lichaam door het bestrijden van ziektes. Een zwak immuunsysteem maakt ons lichaam vatbaar voor ziekten en infecties. Warm citroenwater heeft anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen die schadelijke bacteriën, schimmels, virussen bestrijden. De anti-oxiderende eigenschappen helpen gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Citroenwater in de ochtend:

Je gezondheid en energiepeil voor de dag hangt af van wat je eet in de ochtend. Een glas warm citroenwater zorgt voor een gezond, energiek en verfrissend begin van de dag. Dagelijkse inname van citroen water in de vroege ochtend doet wonderen voor je gezondheid.

3. Mond-hygiëne:

Een kopje citroenwater in de ochtend is goed voor de mondgezondheid. De antibacteriële eigenschappen elimineren orale bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem. Het werkt tegen tandpijn en andere orale ziekten zoals ontstoken tandvlees.

4. Natuurlijk diureticum (bevordert de urineproductie):

Citroenwater voorkomt infecties aan de urinewegen. Omdat het een natuurlijk diureticum is, verhoogt de plasfrequentie en dus worden bacteriën geëlimineerd die urineweginfecties kunnen veroorzaken. Citroenwater is effectief bij de preventie en behandeling van nierstenen. Citroenzuur, maakt steenvorming onmogelijk. In het geval van een niersteen, kun je citroenwater 3-4 keer per dag drinken voor een goed resultaat.

Citroenwater Met Honing:

Citroen en honing helpen bij het bestrijden van veel gezondheidsklachten vanwege hun antibacteriële, anti-virale en anti-oxidante eigenschappen.

5. Hulp bij afslanken:

Honing en citroenwater is een populair en effectief middel bij afslanken. Om gewicht te verliezen, neem je een ​​glas warm water, voeg 1 theelepel honing toe en knijp 1 citroen erin uit. Drink het op een lege maag dagelijks in de ochtend. Het verhoogt de stofwisseling, waardoor je sneller calorieën verbrandt. Een gestimuleerd metabolisme gebruikt vet als energiebron, waardoor je gewicht zal verliezen. Citroenwater met honing verhoogt ook je energieniveau. Pectinevezels aanwezig in citroen verminderen je honger en geven je een vol gevoel. De combinatie van al deze eigenschappen zal een goede toevoeging zijn van gezond gewichtsverlies.

6. Remedie tegen koude en griep:

Honing en citroen zijn een eeuwenoude remedie voor de behandeling van verkoudheid en griep. Voeg van elk twee theelepels (honing en citroensap) in een kopje warm water. Verkoudheid en griep worden veroorzaakt door een virus. Zowel de citroen en honing hebben anti-virale eigenschappen die besmettelijke bacteriën bestrijden. Citroen bevat veel vitamine C, die het immuunsysteem versterkt. Honing verzacht keelpijn en helpt tegen hoesten. De combinatie van honing en citroen helpt ook tegen neusverstopping door het verwijderen van ongewenst slijm.

Citroenwater en zout (keltisch zeezout of hymalaya-zout)

Citroenwater in combinatie met zout kan nuttig zijn voor je gezondheid op de volgende manieren:

7. Zuur-base evenwicht houden:

Citroenwater met zout is een effectief middel om de pH-waarde van uw lichaam te herstellen. Een pH-waarde boven de 7,0 is alkalisch en lager dan 7,0 is zuur. Citroenzuur is, wanneer het in ons lichaam gaat, alkalisch van aard. Je lichaam moet meer alkalisch dan zuur zijn. Onderhoud van de pH-balans is belangrijk, omdat een slechte pH-balans tot gezondheidsproblemen als spijsverteringsproblemen, huidziekten, osteoporose en artritis kan leiden. Een goede pH-balans helpt bij de opname van voedingsstoffen, spijsvertering, verwijdering van gifstoffen, enz. Dus als je last hebt van deze problemen, overweeg dan om citroenwater met zout te nemen, want deze kunnen worden veroorzaakt door een slechte pH-balans.

8. Verbetering van de opname van mineralen:

Ons lichaam bevat mineralen voor de algemene gezondheid. Het kan deze niet zelf aanmaken dus moeten deze aan ons lichaam worden geleverd via voeding. Een goede opname van mineralen is noodzakelijk voor het uitvoeren van belangrijke lichamelijke functies, zoals het behouden van een goede pH-balans en een gezond zenuwstelsel. Ook dienen mineralen als co-factor bij enzymatische reacties, de vorming van botten en tanden, stofwisselingsprocessen enz. Neem 2 -3 keer per dag citroenwater met een snufje zout ter verbetering van de opname van mineralen als magnesium, ijzer, kalium enz. Zo worden gezondheidsklachten als osteoporose (calciumtekort), anemie (ijzerdeficiëntie), spierzwakte en hartritmestoornissen (magnesium deficiëntie) voorkomen.

Citroensap:

Citroensap is ook gewoon een verfrissende en gezonde drank. Naast het normale gebruik, is citroensap ook een conserveermiddel en een ingrediënt in recepten die hun zure smaak hierdoor krijgen. Maar de volgende gezondheidsbevorderende eigenschappen zijn toch belangrijk:

9. Gezondheid van het hart:

Het hart is een vitaal orgaan en dus is de gezondheid ervan en de zorg ervoor uiterst belangrijk. Het gebruik van citroensap is gunstig voor de gezondheid. Het aanwezige kalium controleert hoge bloeddruk, terwijl vitamine C het cholesterolgehalte verlaagt. Citroen heeft anti-oxiderende eigenschappen die schadelijke toxines elimineren en houdt het bloed zuiver. Ook kunnen beroertes, hartaanvallen en andere ernstige hartproblemen worden voorkomen.

10. Heilzaam voor de huid:

Citroensap is goed voor je haar en gezondheid van de huid. Het dagelijks drinken van een glas citroenwater helpt bij de behandeling van haar- en huidproblemen. De hoge hoeveelheid vitamine C in citroen elimineert vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van rimpels en veroudering. Vitamine C geneest ook beschadigde weefsels, maakt donkere vlekken lichter, voorkomt acne en puistjes en helpt bij het verminderen van schade door de zon. Citroenwater biedt u een glanzende, vlekkeloze huid.

11. Heilzaam voor haar:

Naast het handhaven van de gezondheid van de huid, helpt vitamine C in citroen ook bij de behandeling en het voorkomen van haarproblemen zoals gespleten haarpunten, droog haar, roos enz. Zijn antibacteriële eigenschappen bestrijden bacteriën, waardoor een aantal hoofdhuidproblemen kunnen worden voorkomen.

Vandaar, citroenwater en citroensap zijn meer dan een verfrissend drankje. Dus stop met al die zoete drankjes en schakel over naar eenvoudige zelfgemaakte citroendrankjes voor een boost van je gezondheid en energie!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.