YOGA betekent letterlijk: verbinden.

Tijdens yoga verbind je de ademhaling met de beweging, een manier om bewust naar binnen te keren en te voelen. Het beoefenen van yoga zorgt ervoor dat je beter kunt waarnemen wat goed voelt voor jouw lichaam.

Yoga is een meditatie in beweging: je keert naar binnen en beweegt op de ademhaling.

 

Ashtanga Yoga

Is een dynamische vorm waar de actieve houdingen ons kracht, flexibiliteit en stabiliteit geven. Doordat de aandacht naar binnen gekeerd wordt, geven we ons verstand de ruimte om de dingen op ‘n andere manier waar te nemen en dat geeft meer rust.

De actieve ademhaling van Ashtanga zorgt ervoor dat het lichaam wordt opgewarmd, wat weer positief werkt op het verwijderen van afvalstoffen. Fysiek maar ook mentaal zorgt dit voor zuiverheid.

Iedere keer opnieuw ontdek je je eigen innerlijke wereld. Adem de levensenergie in en uit, ervaar waar jouw grens is, welke blokkade er nog zit om het “onmogelijke” met open blik te aanschouwen en vanuit hier met adem en aandacht ruimte te creëren. Zie waar je vanuit die openheid, zuiverheid, kracht, warmte en flexibiliteit naar toe kan groeien.
Als je durft en leert te kijken, werkt de yoga-mat als een spiegel.

Bij Ashtanga yoga werk je aan een gerichte opbouw van je fysieke en innerlijke kracht.
Dat doe je door met vaste regelmaat de lessen te volgen en de practice eigen te maken.
Een practice betekent: de houdingen in een vaste volgorde uitvoeren.
Wanneer je de practice gaat aanleren d.m.v. lessen (privé of in een geleide les) kun je ook kiezen voor Mysore, dit is een manier om je zelfstandige practice in jouw eigen tempo uit te voeren onder toezicht en begeleiding van een yoga-docent.

Ashtanga Yoga bestaat uit een vaste serie:
- 5 zonnegroet A
- 5 zonnegroet B
- de staande houdingen
- de zittende houdingen
- de eindserie

 

Als teacher leer ik je de juiste techniek en geef handvatten mee om zo eigen stappen te kunnen zetten naar een leven waar jij je eigen ik wordt, Jezelf.
Jezelf is dan dat gedeelte in jou dat vrij is van angsten, blokkades en andere beperkingen of grenzen.