Vraag & Antwoord over RestoreRestore4LifeDetox stap 1Aftermovie WorkshopBrick of Raw ChocolateLaatste kans..Workshop 5 april!!HartstikkeGezond voelt goed :-)Pindakaas balletjesHartstikkeGezond over voeding & Bloopers

Wat is Restore?

Restore is een voedingssupplement dat de eerste verdedigingslinie vormt tegen dagelijkse blootstelling aan stoffen uit ons milieu en onze voeding. Restore creëert een optimale omgeving in het darmslijmvlies zodat goede darmbacteriën kunnen gedijen. Een goede darmflora beschermt ons immuunsysteem en onderhoudt onze gezondheid. Restore is ontwikkeld door wetenschappers die zijn opgeleid aan enkele van de meest prestigieuze universiteiten van Amerika, zoals de Universiteit van Virginia, de Duke University en de Johns Hopkins School of Public Health. Het is een van de bodem afgeleid mineraalsupplement, wetenschappelijk bewezen en ontworpen ter ondersteuning van de bescherming van de darmwand.

Wat doet Restore?

“Het is belangrijk te weten dat Restore een significant resultaat oplevert voor de gezondheid van de darm. Het wordt gebruikt als een basis voor het helpen creëren van een sterk immuunsysteem en darm-bioom. Microbioom-balans en intacte “tight-junctions” worden algemeen erkend als een groot deel van het menselijke immuunsysteem en hebben directe invloed op de DNA-transcriptie van menselijke cellen om een optimale gezondheid te bevorderen en een lekkende darm te voorkomen. Hierdoor verbetert de darmintelligentie. De beproefde werking van Restore demonstreert de rol van fundamentele hulpbron in het streven naar optimale gezondheid.
70% van ons immuunsysteem zit in onze darmen. We hebben 10.000 (!) verschillende stammen goede darmbacteriën nodig om een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Klinische ervaring ondersteunt, naast celkweekstudies, de theorie dat de formule van Restore de optimale omgeving in de darmen creëert om een strakke “tight-junction”-barrière te creëren om zo onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Restore is een dagelijks te nemen, vloeibaar supplement dat is ontworpen ter ondersteuning van de bescherming van het gehele maagdarmkanaal tegen landbouwherbiciden, antibiotica, GMO’s, gluten en door voedsel overgedragen toxines. Hiervoor wordt door een omgeving gecreëerd waarin tussen 20.000 en 30.000 verschillende stammen van goede darmbacteriën gedijen. De meeste probiotica op de markt bevatten minder dan 24 verschillende stammen van goede darmbacteriën.

Wat zijn tight junctions?

Tight Junctions: Poortwachter in de darm.
Om een alledaagse vergelijking te gebruiken, houdt een sterke verdediging van voetbalelftal het andere team tegen om te scoren omdat het “tight junctions” heeft. In ons immuunsysteem houden deze tight junctions stofjes uit de bloedbaan die niet er niet in horen en laten ze tegelijkertijd voedingsstoffen toe om wel in de bloedbaan te komen.

Onderzoek naar hoe Restore de darmgezondheid ondersteunt:
Er is een groeiende, goed ontwikkelde wetenschap die aantoont dat de tight-junction barrière in de darm kan worden afgebroken door blootstelling aan gluten en glyfosaat (het hoofdbestanddeel in in commerciële pesticide). Tight-junctions worden beschermd door de metabolieten van koolstof en mineralen van bacteriële spijsvertering. Wanneer de darmbacteriën gebalanceerd zijn en in een extreme diversiteit van 20.000 of meer soorten leven, produceert deze matrix van metabolieten een sterk enzymatisch afweersysteem dat de tight junctions beschermt tegen de gifstof zonuline, die door de darmwand wordt gemaakt in geval van schade en/of irritatie.

Waarom zou ik Restore nemen?

Restore creëert een firewall tegen gifstoffen uit je omgeving. Restore heeft een holistische aanpak en ondersteunt het versterken van onze darmbarrière; ons immuunsysteem te onderhouden door een firewall te creëren tegen dagelijkse blootstelling aan omgevingsfactoren.
In de afgelopen zestig jaar is de biodiversiteit van het bacterieel ecosysteem in ons darmmembraan gestaag afgenomen. Moderne landbouw, bewerkte voedingsmiddelen en uitgebreid gebruik van antibiotica hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld in deze achteruitgang. Dit verlies van biodiversiteit heeft het darmslijmvlies kwetsbaar gemaakt.
De krachtigste trigger in onze voeding die verantwoordelijk is voor de zonuline-schade aan de darmwand is glyfosaat – het meest voorkomende ingrediënt in onkruidverdelgers.
Gluten is de krachtigste van nature voorkomende triggers voor zonuline-productie in ons moderne dieet. Omdat in de darm zonuline wordt geproduceerd, worden de “tight-junctions” geopend en circuleert vervolgens door ons systeem waardoor de bloed- hersenbarrière, de niertubuli en bloedvatwanden worden geopend.

Restore is het eerste voedingssupplement dat een uitgebalanceerde samenstelling van deze bacteriële metabolieten levert om een gezonde firewall van tight-junctions in de darmwand en de bloed- hersenbarrière te bevorderen. Restore biedt het communicatienetwerk dat de terugkeer van biodiversiteit van je darmflora ondersteunt en hiermee ook een normale immuunfunctie. Restore is het eerste supplement op de markt dat de tight-junctions beschermt tegen glyfosaat en gluten-toxiciteit. Bovendien verhoogt Restore de productie van de enzymen die zonuline afbreken.

Een voedingspatroon rijk aan bewerkte voedingsmiddelen gevuld met chemicaliën, GMO’s, gluten en toxines uit het milieu zoals herbiciden en dierlijke antibiotica kunnen de gezondheid van het immuunsysteem beïnvloeden. Zelfs wanneer iemand gezond, plantaardig en organisch voedingspatroon volgt, is het vrijwel onmogelijk om blootstelling aan omgevingsfactoren te vermijden. Dit gebeurt ook tijdens uit eten gaan en reizen. We willen allemaal graag een compleet en gezond leven leiden. Waarom zou u zich zorgen maken wanneer u reist of uit eten gaat? Restore kan uw immuunsysteem ondersteunen in het beschermen tegen toxines van buitenaf.

Hoe werkt het?

Restore voedt de beschermende slijmvliezen van de darm en de bloed- hersenbarrière, waardoor deze slijmvliezen ons gezond kunnen houden. Een eetpatroon vol met bewerkte voeding kan er toe leiden dat de tight-junctions in de darmwand de bloedbaan in gaan lekken.
Door wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd aan prestigieuze universiteiten en overtuigend anekdotisch bewijs van mensen die Restore gebruiken, laten gegevens zien dat als het darmkanaal gezond en optimaal functioneert, men de darmgevoeligheid voor gluten en andere chemicaliën kan blokkeren en Gastro-Intestinale gezondheid kan aanpakken.
Kortom, Restore voedt de beschermende membranen van het lichaam in de darm en in de bloed- hersenbarrière, waardoor deze kunnen werken om het lichaam gezond te houden.
Het is getest en bewezen dat Restore de darmwand beschermt en versterkt tegen glyfosaat-beschadiging.

Wat is de “gut-brain” verbinding?

Recente wetenschap noemt de darm ons “2e brein” of ook wel enterische zenuwstelsel. Het bestaat uit 2 dunne lagen van meer dan 100 miljoen zenuwcellen die ons gastro-intestinale kanaal bekleden, helemaal van onze sinussen tot ons rectum. Het dient bovendien als een groot communicatie-netwerk.
We weten dat de meerderheid van neurotransmitters, ook wel “chemische boodschappers”, als serotonine en dopamine in onze darmwand worden gemaakt terwijl in onze hersenen relatief weinig hiervan wordt aangemaakt. Je zou kunnen zeggen dat onze darm het toetsenbord is waarop we de informatie schrijven en dat ons brein de chip is die deze informatie verwerkt. Dit communicatiesysteem verbindt onze darmflora met ons brein en beïnvloedt ons neurale en immuunsysteem en uiteindelijk onze algemene gezondheid. Echter, de aanmaak van deze chemische boodschappers is afhankelijk van de juiste bacteriën, schimmels en zelfs parasieten en virussen die leven in onze darm. Samen vormen deze ons microbioom. Restore zorgt voor een betere communicatie tussen de bacteriën in onze darm en de cellen in de darmwand. Hiermee wordt de directe link tussen ons microbioom en de buitenwereld versterkt. Tevens worden de natuurlijke afweersystemen die we verloren zijn weer opgebouwd.
Restore helpt ook bij het creëeren van optimaal klimaat voor een gezonde darmflora en versterkt hiermee het gut-brain communicatienetwerk. Hiermee wordt zowel immuniteit en breinwerking bevorderd. Het is onze dagelijkse verzekeringspolis die ons lichaam helpt zijn inherente functie te herstellen om zichzelf beter te maken en uiteindelijk de fundering voor een goede gezondheid te leggen.

Waarom is bescherming tegen glyfosaat zo belangrijk?

Talrijke wetenschappelijke studies tonen aan dat glyfosaat, het actieve ingrediënt in commerciële pesticiden, veroorzaker is van een groot aantal lichamelijke en psychische aandoeningen. Glyfosaat werkt synergetisch met andere factoren, zoals onvoldoende blootstelling aan zonlicht, tekorten aan essentiële voedingsstoffen zoals zwavel en zink en blootstelling aan andere vreemde stoffen waarvan de ontgifting wordt verminderd.
Bescherming tegen glyfosaat is nodig, omdat het veel wordt gebruikt voor commerciële, agrarische en huishoudelijke doeleinden. Onderzoek door Stephanie Seneff (MIT) legt verbanden tussen de onderdrukking goede darmbacteriën door glyfosaat die leiden tot veel moderne ziektes.

Uit onderzoek van Biomic Sciences blijkt zelfs dat glyfosaat tien keer krachtiger is dan gluten om de tight-junctions in de darmwand af te breken. Gelukkig hebben consumenten een optie die bescherming biedt tegen glyfosaat en helpt bij het in stand houden van hun darmgezondheid. Biomic Sciences heeft onlangs bewezen dat het supplement Restore de tight junctions kan vermeerderen, versterken en beschermen tegen de dagelijkse blootstelling aan pesticiden.

Waarin verschilt Restore van probiotische producten?

In een optimale situatie huizen in een gezond spijsverteringskanaal 20.000 tot 30.000 verschillende stammen van goede darmbacteriën.

Het nemen van probiotica om een complexe gezondheidsklacht aan te pakken kan feitelijk leiden tot een gebrek aan bacteriële diversiteit in de darm. Deze lage microbiële diversiteit kan van invloed zijn op uw gezondheid.
Restore is uniek omdat het de diversiteit van de darmbacteriën verbetert door de leefomgeving aangenamer te maken voor de verschillende stammen darmbacteriën. Dit terwijl een typisch probioticum slechts uit 3 tot 30 verschillende bacteriesoorten bestaat.
Restore biedt het communicatienetwerk dat de terugkeer van biodiversiteit in ons darm-ecosysteem ondersteunt en deze ondersteunt op zijn beurt weer een normale immuunfunctie.

Restore is een product dat werkt op een aantal vlakken:

Het mag duidelijk zijn dat dit product beschermt tegen en voorkomt dat het moderne leven jou zal beschadigen.

Prijzen:

Bij interesse graag het contactformulier invullen, dan nemen wij contact met u op.

Stap 1 in onze kant-en-klare detox: de darmen.

Waarom de darmen?
Binnen je darmen vindt een groot deel van de vertering plaats, ook wordt het eten vanuit hier opgenomen in het bloed. Je bloed brengt dan alle voeding naar je cellen om deze te voeden. Dit is je stofwisseling.

Wat gebeurt er in je darmen?
Je darmen zijn dus erg belangrijk en er wordt ook wel eens gezegd dat je immuunsysteem voor een groot deel uit je dikke darm komt.
Een goede indicatie van je gezondheid is je ontlasting. Deze laat zien hoe het is gesteld met de vertering, je darmbacteriën en je algemene gezondheid. Hoe vaak je gaat, wanneer je gaat, de geur en de vastigheid zijn allemaal indicaties van hoe het is gesteld met je gezondheid.

Problemen vanuit de darmen?
Voor veel mensen zijn “buikproblemen” een herkenbare kwaal. Opgeblazen buik, winderigheid, krampen en diarree komen vaak voor. Ook kan het juist vastlopen waardoor de stoelgang moeizaam en sporadisch gebeurt. Allemaal problemen die ontstaan in de darmen.

Wat doen wij?
Omdat een goede balans in de darmen erg belangrijk is, gaan we deze verbeteren met vezels, zuren en een thee. Op deze manier worden de darmen schoongemaakt en -gespoeld. Als de afvoer namelijk schoon is, blijft er niks in hangen of plakken.
Voor het verdere verloop van de detox is een schone darm dus erg belangrijk!

Binnenkort stap 2…

Op 5 april jl. hielden wij onze 1e workshop met als onderwerp Koekjes bakken.

Wij zijn erg tevreden met het verloop van de avond en het enthousiasme van de deelnemers.

Bij deze willen wij iedereen bedanken voor het maken van een geslaagde avond!

Wij willen jullie graag kennis laten maken met Brick of Raw Chocolate.

Het is een gezonde, lekkere snack die je guilt-free kunt eten. Speciale bewerkingsprocessen zorgen ervoor dat gezonde eigenschappen bewaard of juist geactiveerd worden. Het belangrijkste is de smaak en deze is uniek.

De potjes komen in 5 verschillende smaken namelijk PeruPeru, Freshmint@cacaonibs, OrangeChili, Superfoods en IncaSalt.

Ook zijn er repen verkrijgbaar in 5 verschillende smaken: PeruPeru, Seeds, Fruits, Nuts en Spices.

Nieuwsgierig? Je kunt ze bij ons kopen/ bestellen. Stuur ons maar een mailtje 🙂

Wil jij nog meedoen aan onze workshop Koekjes bakken?

Dat kan! Aanstaande dinsdag om 1930 gaan we beginnen.

De locatie is een charmante keuken vol geschiedenis in het Peutz-gebouw aan de Oliemolenstraat 60 in Heerlen.

Wij gaan onze kennis en passie met jou delen en gaan aan de slag om lekkere, gezonde koekjes te bakken.

€30,- zijn de kosten. Aanmelding kan via onze mail. Tot dinsdag 🙂

 

Onze workshop gaat zijn: Koekjes bakken 🙂
Waarom? Voor je kids, voor jezelf, voor je visite.

Het zullen natuurlijk hartstikkegezonde koekjes zijn.
De avond zal gevuld worden met drankjes, lekkernijen en veel gezelligheid en dit alles op een hele mooie locatie!

Kosten: €30,- per persoon.
!! gewijzigde Datum en tijd: 5 April van 1930 tot 2200
Locatie: Oliemolenstraat 60 in Heerlen (bij het Aambos)

De plaatsen zijn beperkt dus wacht vooral niet te lang!
Uiterlijk aanmelden vòòr 26-2. Graag mailen naar ellen@hartstikkegezond.nl

Hallo lieve mensen,

Het nieuwe jaar is inmiddels al aardig op gang gekomen.
2016 zal voor velen al veel nieuws en moois hebben gebracht. Ook zullen velen met goede moed en voornemens begonnen zijn aan het nieuwe jaar, zoals vaak het geval is.

Is voor jou 2016 het jaar waarin de gezonde levensstijl begint of die paar kilo’s eraf zullen moeten?
En merk je dat dit toch moeilijker is dan je dacht, dan bieden wij hierin steun.
Steun in de vorm van advies op het gebied van voeding, mentale support en regelmatige beweging.
Jouw wensen maken het pakket dat wij aanbieden. In overleg is alles mogelijk met jouw einddoel voor ogen om te realiseren.

Ons doel is het creëren van een levensstijl die goed voelt en vol te houden is.
Geen crash-dieet zonder koolhydraten, extreme schema’s of andere onmogelijkheden.
Wij streven naar een tevreden mens die zich bewust is van zijn keuzes en zich daar goed bij voelt.

Ben je aanvullend verzekerd voor gewichtsconsulent, worden onze diensten bovendien vergoed 🙂

Voel je vrij om contact met ons op te nemen,

Ellen & Roel
HartstikkeGezond

Mix alles in een blender tot een glad mengsel.

1 a 2 el van het mengsel tot kleine balletjes rollen en op het laatste door extra kokos rasp rollen.

In samenwerking met Gewoon Gezond hebben wij de prettige mogelijkheid gehad om onder professionele omstandigheden onze visie op voeding te geven. En voor de lachspieren de bloopers 🙂

© 2015 HartstikkeGezond, alle rechten voorbehouden | disclaimer | algemene voorwaarden
webdesign en ontwikkeling door Visia Media