Vraag & Antwoord over RestoreStap 4: de lymfeDetox stap 2HartstikkeGezond voelt goed :-)Pindakaas balletjesInspiratie..HartstikkeGezond over voeding & BloopersKombucha

Wat is Restore?

Restore is een voedingssupplement dat de eerste verdedigingslinie vormt tegen dagelijkse blootstelling aan stoffen uit ons milieu en onze voeding. Restore creëert een optimale omgeving in het darmslijmvlies zodat goede darmbacteriën kunnen gedijen. Een goede darmflora beschermt ons immuunsysteem en onderhoudt onze gezondheid. Restore is ontwikkeld door wetenschappers die zijn opgeleid aan enkele van de meest prestigieuze universiteiten van Amerika, zoals de Universiteit van Virginia, de Duke University en de Johns Hopkins School of Public Health. Het is een van de bodem afgeleid mineraalsupplement, wetenschappelijk bewezen en ontworpen ter ondersteuning van de bescherming van de darmwand.

Wat doet Restore?

“Het is belangrijk te weten dat Restore een significant resultaat oplevert voor de gezondheid van de darm. Het wordt gebruikt als een basis voor het helpen creëren van een sterk immuunsysteem en darm-bioom. Microbioom-balans en intacte “tight-junctions” worden algemeen erkend als een groot deel van het menselijke immuunsysteem en hebben directe invloed op de DNA-transcriptie van menselijke cellen om een optimale gezondheid te bevorderen en een lekkende darm te voorkomen. Hierdoor verbetert de darmintelligentie. De beproefde werking van Restore demonstreert de rol van fundamentele hulpbron in het streven naar optimale gezondheid.
70% van ons immuunsysteem zit in onze darmen. We hebben 10.000 (!) verschillende stammen goede darmbacteriën nodig om een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Klinische ervaring ondersteunt, naast celkweekstudies, de theorie dat de formule van Restore de optimale omgeving in de darmen creëert om een strakke “tight-junction”-barrière te creëren om zo onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen. Restore is een dagelijks te nemen, vloeibaar supplement dat is ontworpen ter ondersteuning van de bescherming van het gehele maagdarmkanaal tegen landbouwherbiciden, antibiotica, GMO’s, gluten en door voedsel overgedragen toxines. Hiervoor wordt door een omgeving gecreëerd waarin tussen 20.000 en 30.000 verschillende stammen van goede darmbacteriën gedijen. De meeste probiotica op de markt bevatten minder dan 24 verschillende stammen van goede darmbacteriën.

Wat zijn tight junctions?

Tight Junctions: Poortwachter in de darm.
Om een alledaagse vergelijking te gebruiken, houdt een sterke verdediging van voetbalelftal het andere team tegen om te scoren omdat het “tight junctions” heeft. In ons immuunsysteem houden deze tight junctions stofjes uit de bloedbaan die niet er niet in horen en laten ze tegelijkertijd voedingsstoffen toe om wel in de bloedbaan te komen.

Onderzoek naar hoe Restore de darmgezondheid ondersteunt:
Er is een groeiende, goed ontwikkelde wetenschap die aantoont dat de tight-junction barrière in de darm kan worden afgebroken door blootstelling aan gluten en glyfosaat (het hoofdbestanddeel in in commerciële pesticide). Tight-junctions worden beschermd door de metabolieten van koolstof en mineralen van bacteriële spijsvertering. Wanneer de darmbacteriën gebalanceerd zijn en in een extreme diversiteit van 20.000 of meer soorten leven, produceert deze matrix van metabolieten een sterk enzymatisch afweersysteem dat de tight junctions beschermt tegen de gifstof zonuline, die door de darmwand wordt gemaakt in geval van schade en/of irritatie.

Waarom zou ik Restore nemen?

Restore creëert een firewall tegen gifstoffen uit je omgeving. Restore heeft een holistische aanpak en ondersteunt het versterken van onze darmbarrière; ons immuunsysteem te onderhouden door een firewall te creëren tegen dagelijkse blootstelling aan omgevingsfactoren.
In de afgelopen zestig jaar is de biodiversiteit van het bacterieel ecosysteem in ons darmmembraan gestaag afgenomen. Moderne landbouw, bewerkte voedingsmiddelen en uitgebreid gebruik van antibiotica hebben allemaal een belangrijke rol gespeeld in deze achteruitgang. Dit verlies van biodiversiteit heeft het darmslijmvlies kwetsbaar gemaakt.
De krachtigste trigger in onze voeding die verantwoordelijk is voor de zonuline-schade aan de darmwand is glyfosaat – het meest voorkomende ingrediënt in onkruidverdelgers.
Gluten is de krachtigste van nature voorkomende triggers voor zonuline-productie in ons moderne dieet. Omdat in de darm zonuline wordt geproduceerd, worden de “tight-junctions” geopend en circuleert vervolgens door ons systeem waardoor de bloed- hersenbarrière, de niertubuli en bloedvatwanden worden geopend.

Restore is het eerste voedingssupplement dat een uitgebalanceerde samenstelling van deze bacteriële metabolieten levert om een gezonde firewall van tight-junctions in de darmwand en de bloed- hersenbarrière te bevorderen. Restore biedt het communicatienetwerk dat de terugkeer van biodiversiteit van je darmflora ondersteunt en hiermee ook een normale immuunfunctie. Restore is het eerste supplement op de markt dat de tight-junctions beschermt tegen glyfosaat en gluten-toxiciteit. Bovendien verhoogt Restore de productie van de enzymen die zonuline afbreken.

Een voedingspatroon rijk aan bewerkte voedingsmiddelen gevuld met chemicaliën, GMO’s, gluten en toxines uit het milieu zoals herbiciden en dierlijke antibiotica kunnen de gezondheid van het immuunsysteem beïnvloeden. Zelfs wanneer iemand gezond, plantaardig en organisch voedingspatroon volgt, is het vrijwel onmogelijk om blootstelling aan omgevingsfactoren te vermijden. Dit gebeurt ook tijdens uit eten gaan en reizen. We willen allemaal graag een compleet en gezond leven leiden. Waarom zou u zich zorgen maken wanneer u reist of uit eten gaat? Restore kan uw immuunsysteem ondersteunen in het beschermen tegen toxines van buitenaf.

Hoe werkt het?

Restore voedt de beschermende slijmvliezen van de darm en de bloed- hersenbarrière, waardoor deze slijmvliezen ons gezond kunnen houden. Een eetpatroon vol met bewerkte voeding kan er toe leiden dat de tight-junctions in de darmwand de bloedbaan in gaan lekken.
Door wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd aan prestigieuze universiteiten en overtuigend anekdotisch bewijs van mensen die Restore gebruiken, laten gegevens zien dat als het darmkanaal gezond en optimaal functioneert, men de darmgevoeligheid voor gluten en andere chemicaliën kan blokkeren en Gastro-Intestinale gezondheid kan aanpakken.
Kortom, Restore voedt de beschermende membranen van het lichaam in de darm en in de bloed- hersenbarrière, waardoor deze kunnen werken om het lichaam gezond te houden.
Het is getest en bewezen dat Restore de darmwand beschermt en versterkt tegen glyfosaat-beschadiging.

Wat is de “gut-brain” verbinding?

Recente wetenschap noemt de darm ons “2e brein” of ook wel enterische zenuwstelsel. Het bestaat uit 2 dunne lagen van meer dan 100 miljoen zenuwcellen die ons gastro-intestinale kanaal bekleden, helemaal van onze sinussen tot ons rectum. Het dient bovendien als een groot communicatie-netwerk.
We weten dat de meerderheid van neurotransmitters, ook wel “chemische boodschappers”, als serotonine en dopamine in onze darmwand worden gemaakt terwijl in onze hersenen relatief weinig hiervan wordt aangemaakt. Je zou kunnen zeggen dat onze darm het toetsenbord is waarop we de informatie schrijven en dat ons brein de chip is die deze informatie verwerkt. Dit communicatiesysteem verbindt onze darmflora met ons brein en beïnvloedt ons neurale en immuunsysteem en uiteindelijk onze algemene gezondheid. Echter, de aanmaak van deze chemische boodschappers is afhankelijk van de juiste bacteriën, schimmels en zelfs parasieten en virussen die leven in onze darm. Samen vormen deze ons microbioom. Restore zorgt voor een betere communicatie tussen de bacteriën in onze darm en de cellen in de darmwand. Hiermee wordt de directe link tussen ons microbioom en de buitenwereld versterkt. Tevens worden de natuurlijke afweersystemen die we verloren zijn weer opgebouwd.
Restore helpt ook bij het creëeren van optimaal klimaat voor een gezonde darmflora en versterkt hiermee het gut-brain communicatienetwerk. Hiermee wordt zowel immuniteit en breinwerking bevorderd. Het is onze dagelijkse verzekeringspolis die ons lichaam helpt zijn inherente functie te herstellen om zichzelf beter te maken en uiteindelijk de fundering voor een goede gezondheid te leggen.

Waarom is bescherming tegen glyfosaat zo belangrijk?

Talrijke wetenschappelijke studies tonen aan dat glyfosaat, het actieve ingrediënt in commerciële pesticiden, veroorzaker is van een groot aantal lichamelijke en psychische aandoeningen. Glyfosaat werkt synergetisch met andere factoren, zoals onvoldoende blootstelling aan zonlicht, tekorten aan essentiële voedingsstoffen zoals zwavel en zink en blootstelling aan andere vreemde stoffen waarvan de ontgifting wordt verminderd.
Bescherming tegen glyfosaat is nodig, omdat het veel wordt gebruikt voor commerciële, agrarische en huishoudelijke doeleinden. Onderzoek door Stephanie Seneff (MIT) legt verbanden tussen de onderdrukking goede darmbacteriën door glyfosaat die leiden tot veel moderne ziektes.

Uit onderzoek van Biomic Sciences blijkt zelfs dat glyfosaat tien keer krachtiger is dan gluten om de tight-junctions in de darmwand af te breken. Gelukkig hebben consumenten een optie die bescherming biedt tegen glyfosaat en helpt bij het in stand houden van hun darmgezondheid. Biomic Sciences heeft onlangs bewezen dat het supplement Restore de tight junctions kan vermeerderen, versterken en beschermen tegen de dagelijkse blootstelling aan pesticiden.

Waarin verschilt Restore van probiotische producten?

In een optimale situatie huizen in een gezond spijsverteringskanaal 20.000 tot 30.000 verschillende stammen van goede darmbacteriën.

Het nemen van probiotica om een complexe gezondheidsklacht aan te pakken kan feitelijk leiden tot een gebrek aan bacteriële diversiteit in de darm. Deze lage microbiële diversiteit kan van invloed zijn op uw gezondheid.
Restore is uniek omdat het de diversiteit van de darmbacteriën verbetert door de leefomgeving aangenamer te maken voor de verschillende stammen darmbacteriën. Dit terwijl een typisch probioticum slechts uit 3 tot 30 verschillende bacteriesoorten bestaat.
Restore biedt het communicatienetwerk dat de terugkeer van biodiversiteit in ons darm-ecosysteem ondersteunt en deze ondersteunt op zijn beurt weer een normale immuunfunctie.

Stap 4 in onze kant-en-klare detox: de lymfe.

Waarom de lymfe?
Het lymfestelsel voert afvalstoffen die geproduceerd worden door jouw cellen af. Ook worden indringers door het lymfestelsel onschadelijk gemaakt waarna ze door de lever of de nieren je lichaam verlaten.

Wat gebeurt er in ons lymfestelsel?
Binnen het stelsel van lymfevaten en lymfeknopen vinden veel complexe processen plaats.
De bekendste functie is die van biologisch filterstation en het spelen van een rol in ons immuunsysteem.
Ook wordt de balans van het weefselvocht door de lymfe gehouden. En dit in ons hele lichaam want het lymfestelsel is net als ons bloedvatenstelsel verdeeld door heel ons lichaam en deze 2 lopen vrijwel paralel aan elkaar.

Problemen met de lymfe.
Wanneer er een te grote vervuiling optreedt die moet worden gefilterd door de lymfeknopen kunnen deze opzwellen of verstopt raken. De lymfe kan hierdoor niet stromen zoals het zou moeten. Ook kunnen onze cellen en het bloed de afvalstoffen niet meer goed kwijt waardoor ons lichaam vervuild en verzuurd raakt.

Wat doen wij?
Door de lymfe te stimuleren met de juiste natuurlijke producten, gaan we ervoor zorgen dat de lymfe meer vloeibaar wordt en hierdoor goed zijn functie kan vervullen.
Het proces hiervan kan worden aangewakkerd door de lichaamstemperatuur omhoog te brengen door bv. een sauna of sport.
Doordat we in een eerdere fase al de lever en de nieren hebben behandeld, kan het lymfesysteem zijn afvalstoffen ook beter kwijt.
Een extra stimulans wordt gegeven door een manuele lymfedrainage die door ons wordt gegeven complementair binnen de detox.

Stap 2 in onze kant-en-klare detox: het urinewegstelsel.

Wat is het urinewegstelsel?
Dit zijn de nieren, de urinewegen, de blaas en als laatste de urineleider.
Via deze weg worden er een hoop afval- en gifstoffen uit ons lichaam gefilterd.

Wat gebeurt er?
In de nieren wordt het bloed gefilterd, tot wel 1 liter per minuut. Nuttige stoffen worden vanuit hier weer in het lichaam opgenomen en afvalstoffen worden eruit gefilterd.
Via de urinewegen loopt deze vloeistof met afvalstoffen als urine naar de blaas en hier wordt alles tijdelijk opgeslagen tot de volgende plasbeurt.

Problemen met het urinewegstelsel?
Blaasontsteking is een veelvoorkomend probleem, vooral bij vrouwen. Een blaas waarin afvalstoffen achterblijven, kan makkelijk gaan irriteren of ontsteken.
De nieren vervullen een belangrijke rol en een verminderd functioneren van deze 2 filters kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden.

Wat gebeurt er in onze detox?
Met het gebruik van 3 verschillende kruiden en planten gaan we ervoor zorgen dat de nieren worden ondersteund en dat er extra vocht wordt afgedreven. We gaan de urinewegen spoelen en de urineproductie kan tot 2 keer zo hoog zijn zonder dat de nieren hierbij geïrriteerd raken.
We zorgen voor een samentrekkende, ontstekingswerende en ontsmettende werking op het urinewegstelsel. Hierdoor kan de detox beter en soepeler verlopen in latere stadia.

Hallo lieve mensen,

Het nieuwe jaar is inmiddels al aardig op gang gekomen.
2016 zal voor velen al veel nieuws en moois hebben gebracht. Ook zullen velen met goede moed en voornemens begonnen zijn aan het nieuwe jaar, zoals vaak het geval is.

Is voor jou 2016 het jaar waarin de gezonde levensstijl begint of die paar kilo’s eraf zullen moeten?
En merk je dat dit toch moeilijker is dan je dacht, dan bieden wij hierin steun.
Steun in de vorm van advies op het gebied van voeding, mentale support en regelmatige beweging.
Jouw wensen maken het pakket dat wij aanbieden. In overleg is alles mogelijk met jouw einddoel voor ogen om te realiseren.

Ons doel is het creëren van een levensstijl die goed voelt en vol te houden is.
Geen crash-dieet zonder koolhydraten, extreme schema’s of andere onmogelijkheden.
Wij streven naar een tevreden mens die zich bewust is van zijn keuzes en zich daar goed bij voelt.

Ben je aanvullend verzekerd voor gewichtsconsulent, worden onze diensten bovendien vergoed 🙂

Voel je vrij om contact met ons op te nemen,

Ellen & Roel
HartstikkeGezond

Mix alles in een blender tot een glad mengsel.

1 a 2 el van het mengsel tot kleine balletjes rollen en op het laatste door extra kokos rasp rollen.

Inspiratie….

Wat is Hartstikke Gezond..? ..in aandacht zijn met wat er is! Vertrouwen hebben in wat komen gaat en loslaten wat is geweest.

Bewust zijn van het nu. Het is als een stilte waarin alles ok is. Geen gedachten die er een vorm aan willen geven. Geen emoties die er een gevoel aan willen plakken. Alleen jij in de ruimte; de ademhaling als meditatie.

Meditatie en yoga brengen mij op dit punt. Een geweldige ervaring, een reis in mij met enorme bergen en mooie stranden. Als een golf ervaar ik de sensatie.

Wanneer ik de focus naar buiten breng, weer in de gedachtes schiet of wanneer mijn emoties de baas over mij zijn, is meditatie mijn oplossing. Hier vind ik mijzelf, de stilte.
Yoga daagt mij uit om de focus naar binnen te brengen, mijn eigen balans, mijn grenzen en mijn kracht te ervaren.

Verbondenheid met goedheid en welzijn vanuit inspiratie!

Wat hebben yoga en voeding met elkaar te maken?

Voeding zorgt voor energie, lichamelijk en geestelijk.
Door bewust te voelen wat je lichaam vertelt na het eten, zul je ervaren of het energie geeft of vraagt.
Zo is het op een yoga-mat ook: door te ervaren en geen oordeel te hebben, zul je bewust worden van wat er is in jou. Waar zit spanning en hoe kun je deze d.m.v. adem, yoga en meditatie loslaten.

Door nog meer te ervaren zul je steeds meer gaan afstemmen op wat goed voelt voor jou.

Liefs Ellen

In samenwerking met Gewoon Gezond hebben wij de prettige mogelijkheid gehad om onder professionele omstandigheden onze visie op voeding te geven. En voor de lachspieren de bloopers 🙂

Wij maken sinds kort onze eigen kombucha.
Het is een gefermenteerde, pro-biotische theedrank die zijn oorsprong vindt in het verre oosten.
Het is een levende drank die vol zit met verschillende gezondheidsbevorderende stoffen.

Waarom is kombucha gezond?
Onze gezondheid komt voor een groot gedeelte uit onze darm. Als deze namelijk niet goed functioneert, zullen wij dat ook niet doen. Het functioneren van onze darm is afhankelijke van veel factoren waaronder de aanwezigheid van goede bacteriën. Een gezonde volwassene draagt gemiddeld 1,5 kg van deze goede bacteriën met zich mee. Kombucha zit vol met deze bacteriën en zal er voor zorgen dat jouw darm beter werkt. Naast goede bacteriën bevat kombucha enzymen, polyfenolen, anti-oxidanten, azijnzuren (waaronder glucuronzuur) en vitamines (C en meerdere B’s).
Met deze bom aan goede ingrediënten helpt kombucha bij een goed verloop van je spijsvertering, ontgifting, afslanken en geeft het je immuunsysteem en energie-niveau een boost!

De kombucha op de foto is bij ons thuis. Regelmatig hebben wij een voorraad. Mocht je zijn geïnteresseerd, neem dan gerust contact met ons op.

Ellen & Roel

© 2015 HartstikkeGezond, alle rechten voorbehouden | disclaimer | algemene voorwaarden
webdesign en ontwikkeling door Visia Media