Detox stap 1

Detox stap 1

Stap 1 in onze kant-en-klare detox: de darmen.

Waarom de darmen?
Binnen je darmen vindt een groot deel van de vertering plaats, ook wordt het eten vanuit hier opgenomen in het bloed. Je bloed brengt dan alle voeding naar je cellen om deze te voeden. Dit is je stofwisseling.

Wat gebeurt er in je darmen?
Je darmen zijn dus erg belangrijk en er wordt ook wel eens gezegd dat je immuunsysteem voor een groot deel uit je dikke darm komt.
Een goede indicatie van je gezondheid is je ontlasting. Deze laat zien hoe het is gesteld met de vertering, je darmbacteriën en je algemene gezondheid. Hoe vaak je gaat, wanneer je gaat, de geur en de vastigheid zijn allemaal indicaties van hoe het is gesteld met je gezondheid.

Problemen vanuit de darmen?
Voor veel mensen zijn “buikproblemen” een herkenbare kwaal. Opgeblazen buik, winderigheid, krampen en diarree komen vaak voor. Ook kan het juist vastlopen waardoor de stoelgang moeizaam en sporadisch gebeurt. Allemaal problemen die ontstaan in de darmen.

Wat doen wij?
Omdat een goede balans in de darmen erg belangrijk is, gaan we deze verbeteren met vezels, zuren en een thee. Op deze manier worden de darmen schoongemaakt en -gespoeld. Als de afvoer namelijk schoon is, blijft er niks in hangen of plakken.
Voor het verdere verloop van de detox is een schone darm dus erg belangrijk!

Binnenkort stap 2…

Reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015 HartstikkeGezond, alle rechten voorbehouden | disclaimer | algemene voorwaarden
webdesign en ontwikkeling door Visia Media